Thursday, December 26, 2013

www.malaysianherbals.com cashew nut tree- (86) Anacardium occidentale,முந்திரிப்பழம்











Cashew Apple-முந்திரிப்பழம்
Have you ever seen  this tree? It’s amazing! You have eaten these nuts hundreds of times but never thought about how they actually “come” to our world. The cashew apple is rich in nutrients and contains five times more vitamin C than an orange. It is eaten fresh, cooked in curries, or fermented into vinegar as well as an alcoholic drink.

Nigeria was the world's largest producer of cashew nuts with shell in 2010. Cashew nut production trends have varied over the decades. African countries used to be the major producers before 1980s, India became the largest producer in 1990s, followed by Vietnam which became the largest producer in mid 2000s. Since 2008, Nigeria has become the largest producer. Cashew nuts are produced in tropical countries because the tree is very frost sensitive; they have been adapted to various climatic regions around the world between the latitudes of 25°N and 25°S.


The tree is large and evergreen, growing to 10-12m (~32 ft) tall, with a short, often irregularly shaped trunk. The leaves are spirally arranged, leathery textured, elliptic to ob ovate, 4 to 22 cm long and 2 to 15 cm broad, with smooth margins. The flowers are produced in a panicle or corymb up to 26 cm long, each flower is small, pale green at first, then turning reddish, with five slender, acute petals 7 to 15 mm long.The largest cashew tree in the world covers an area of about 7,500 square metres (81,000 sq ft), it's located in Natal, Rio Grande do Norte, Brazil.

The cashew nutshell liquid (CNSL) or cashew shell oil (CAS registry number 8007-24-7) is a natural resin found in the honeycomb structure of the cashewnut shell and is a byproduct of processing cashew nuts. It is a raw material of multiple uses in developing drugs, antioxidants, fungicides, etc. It is used in tropical folk medicine and for anti-termite treatment of timber. Its composition varies depending on how it is processed.


இம்மரமானது தென்னமெரிக்காவின் வடக்குப் பகுதியை பூர்வீகமாகக் கொண்டிருப்பினும், பின்னர் 1560- 1565 ஆண்டளவில்போர்த்துக்கீசரால் இந்தியாவில் உள்ள கோவாவுக்கு எடுத்து வரப்பட்டு, பின்னர் தென்கிழக்கு ஆசியா, மற்றும் ஆப்பிரிக்காவுக்கு பரம்பல் அடைந்தது
இம்மரம் பிரேசிலின் வடகிழக்குப் பகுதியை பூர்வீகமாகக் கொண்டிருந்தாலும், இன்று வெப்பமண்டலநாடுகள் பலவற்றில் இது வளர்க்கப்படுகிறது. வியட்நாம்நைஜீரியாஇந்தியா, பிரேசில்,இந்தோனீசியா ஆகிய நாடுகளில் இது அதிகம் பயிரிடப்படுகிறது. தமிழ்நாட்டில் புதுக்கோட்டை,விழுப்புரம் மற்றும் கடலூர் மாவட்டங்களில் அதிக அளவில் முந்திரி பயிரிடப்படுகிறது.

முந்திரிக்கொட்டை[தொகு]

இதை கப்பல் வித்தான் கொட்டை என்றும் கூறுவர்.வணிகத்திற்காக வந்த பிற நாட்டினர் இதன் சுவையால் ஈர்க்கப் பட்டு கப்பலை விற்று இதை உண்டதாக கூறுவர்.போலிப் பழத்திற்கு வெளியே, சிறுநீரக வடிவில் காணப்படும் உண்மைப்பழமானது கடினமான ஒரு வெளி உறையையும், உள்ளே ஒரு விதையையும் கொண்டிருக்கும். அந்த விதையே பொது வழக்கில் முந்திரிக்கொட்டை என அழைக்கப்படுகின்றது. இது ஒரு தாவரவியலாளர்களின் பார்வையில் உண்மையான கொட்டை இல்லாவிட்டாலும் கூட, சமையல்சார் நிலையில் கொட்டை எனவே அறியப்படுகின்றது. இந்த முந்திர்க்கொட்டையைச் சூழவுள்ள கடினமான இரட்டை ஓட்டில் ஒவ்வாமையைஉருவாக்கக் கூடிய, தோலில் நமைச்சலைத் தரக்கூடிய சில பதார்த்தங்களைக் கொண்டுள்ளது. சரியான முறையில் வறுத்து பதப்படுத்தப்படும்போது, இந்தப் பதார்த்தங்கள் சில அழிவடைந்துவிடும். ஆனாலும் பதப்படுத்தலின்போது மூடிய அறைக்குள் அதன் புகை வெளியேறுமாயின் நுரையீரலுக்கு பாதிப்பை ஏற்படுத்தலாம்.  
                 http://www.sidhhaherbs.blogspot.com                                                                                                                           (86)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.