google-site-verification: googlee90ef68c83eec857.html Malaysian Herbs- cashew nut tree- (86) Anacardium occidentale,முந்திரிப்பழம் Skip to main content

Malaysian Herbs- cashew nut tree- (86) Anacardium occidentale,முந்திரிப்பழம்






Cashew Apple-முந்திரிப்பழம்
Have you ever seen  this tree? It’s amazing! You have eaten these nuts hundreds of times but never thought about how they actually “come” to our world. The cashew apple is rich in nutrients and contains five times more vitamin C than an orange. It is eaten fresh, cooked in curries, or fermented into vinegar as well as an alcoholic drink.

Nigeria was the world's largest producer of cashew nuts with shell in 2010. Cashew nut production trends have varied over the decades. African countries used to be the major producers before 1980s, India became the largest producer in 1990s, followed by Vietnam which became the largest producer in mid 2000s. Since 2008, Nigeria has become the largest producer. Cashew nuts are produced in tropical countries because the tree is very frost sensitive; they have been adapted to various climatic regions around the world between the latitudes of 25°N and 25°S.


The tree is large and evergreen, growing to 10-12m (~32 ft) tall, with a short, often irregularly shaped trunk. The leaves are spirally arranged, leathery textured, elliptic to ob ovate, 4 to 22 cm long and 2 to 15 cm broad, with smooth margins. The flowers are produced in a panicle or corymb up to 26 cm long, each flower is small, pale green at first, then turning reddish, with five slender, acute petals 7 to 15 mm long.The largest cashew tree in the world covers an area of about 7,500 square metres (81,000 sq ft), it's located in Natal, Rio Grande do Norte, Brazil.

The cashew nutshell liquid (CNSL) or cashew shell oil (CAS registry number 8007-24-7) is a natural resin found in the honeycomb structure of the cashewnut shell and is a byproduct of processing cashew nuts. It is a raw material of multiple uses in developing drugs, antioxidants, fungicides, etc. It is used in tropical folk medicine and for anti-termite treatment of timber. Its composition varies depending on how it is processed.


இம்மரமானது தென்னமெரிக்காவின் வடக்குப் பகுதியை பூர்வீகமாகக் கொண்டிருப்பினும், பின்னர் 1560- 1565 ஆண்டளவில்போர்த்துக்கீசரால் இந்தியாவில் உள்ள கோவாவுக்கு எடுத்து வரப்பட்டு, பின்னர் தென்கிழக்கு ஆசியா, மற்றும் ஆப்பிரிக்காவுக்கு பரம்பல் அடைந்தது
இம்மரம் பிரேசிலின் வடகிழக்குப் பகுதியை பூர்வீகமாகக் கொண்டிருந்தாலும், இன்று வெப்பமண்டலநாடுகள் பலவற்றில் இது வளர்க்கப்படுகிறது. வியட்நாம்நைஜீரியாஇந்தியா, பிரேசில்,இந்தோனீசியா ஆகிய நாடுகளில் இது அதிகம் பயிரிடப்படுகிறது. தமிழ்நாட்டில் புதுக்கோட்டை,விழுப்புரம் மற்றும் கடலூர் மாவட்டங்களில் அதிக அளவில் முந்திரி பயிரிடப்படுகிறது.

முந்திரிக்கொட்டை[தொகு]

இதை கப்பல் வித்தான் கொட்டை என்றும் கூறுவர்.வணிகத்திற்காக வந்த பிற நாட்டினர் இதன் சுவையால் ஈர்க்கப் பட்டு கப்பலை விற்று இதை உண்டதாக கூறுவர்.போலிப் பழத்திற்கு வெளியே, சிறுநீரக வடிவில் காணப்படும் உண்மைப்பழமானது கடினமான ஒரு வெளி உறையையும், உள்ளே ஒரு விதையையும் கொண்டிருக்கும். அந்த விதையே பொது வழக்கில் முந்திரிக்கொட்டை என அழைக்கப்படுகின்றது. இது ஒரு தாவரவியலாளர்களின் பார்வையில் உண்மையான கொட்டை இல்லாவிட்டாலும் கூட, சமையல்சார் நிலையில் கொட்டை எனவே அறியப்படுகின்றது. இந்த முந்திர்க்கொட்டையைச் சூழவுள்ள கடினமான இரட்டை ஓட்டில் ஒவ்வாமையைஉருவாக்கக் கூடிய, தோலில் நமைச்சலைத் தரக்கூடிய சில பதார்த்தங்களைக் கொண்டுள்ளது. சரியான முறையில் வறுத்து பதப்படுத்தப்படும்போது, இந்தப் பதார்த்தங்கள் சில அழிவடைந்துவிடும். ஆனாலும் பதப்படுத்தலின்போது மூடிய அறைக்குள் அதன் புகை வெளியேறுமாயின் நுரையீரலுக்கு பாதிப்பை ஏற்படுத்தலாம்.  
physicianpackiam
                 http://www.sidhhaherbs.blogspot.com                                                                                                                           (86)

Comments

Popular posts from this blog

Malaysian Herbs - Prickly Pear Cactus cactus -(68) `Chapathi kalli'-சப்பாத்திக்கள்ளி

o http://www.sidhhaherbs.blogspot.com m DO YOU KNOW IT IS GOOD FOR piercing water AS WELL AS ringing the SUGAR LEVEL IN BLOOD? Prickly pear cactus and fruit. Did you know that even the  cactus part is edible? There are over 200 species  of prickly pear cacti. Most are found in southwestern North America, Mexico, Central America, and South America. Opuntia humifusa is native to the United States east of the Rockies, where it grows in dry, sandy soils in open pine woods, prairies, and scrub. Prickly pear is easy to grow, rooting readily from pads stuck in the ground, or even just lying on the surface. Grows best in full sun, in dry, sandy soil. WATER PURIFIER Millions of people lack access to clean water globally, and that lack of access - or rather, access to unsafe drinking water - kills  as many as 15 people per minute .  We have many options for filtering water, but a primary problem with clean water technologies is they're expensive and not simple to m...

Malaysian Herbs- (45) SENNA ALATA -ACAPULCO வண்டுகடி செடி

http://www.sidhhaherbs.blogspot.com                                   வண்டுகடி செடி         ACALPULCO-             VANDU KADI CHEDI   SENNA ALATA Commonly known as: candle bush, candlesticks, large-leafletted eglandular senna, ringworm shrub • Hindi: एड़गज ergaj, प्रपुन्नाड prapunnad • Kannada: ಸೀಮೆ ಅಗಸೆ sime agase • Malayalam: puzhukkadittakara •Marathi: शिमई अगसे shimai agase • Sanskrit: एडगजः edagaja, प्रपुनाल prapunal, उरभ्रः urabhrh, उरणक्षकः uranakshaka • Tamil: சீமையகத்தி cimai-y-akatti, வண்டுகொல்லி vantu-kolli • Telugu: అవిచిచెట్టు avicicettu, మెట్టతామర metta-tamara, సీమ అవిసె siima avise, తంటెము tantemu • Urdu: ايڙگج ergaj Native to: tropical South America (the Amazon rainforest); naturalised elsewhere in tropics Akapulko or Acapulco in English is a shrub found throughout the Philippines and Mal...

Malaysian Herbs (7) Sesbania Grandiflora அகத்திக்கீரை

http://www.sidhhaherbs.blogspot.com Malaysianherbs Sesbania grandiflora அகத்தின் அழுக்குகளை நீக்குமாம் அகத்திக்கீரை Humming Bird Tree    Sesbania Grandiflora  as it is called  Agathi in Tamil is used in cooking in  India ,  Sri Lanka ,  Malaysia ,  Indonesia ,  Vietnam  , mainly in the  South east Asia  pacific regions wherein its widely grown and eaten.There are two varieties grown in Malaysia. But the red variety is of more medicinal use and  is very rare to be seen.             The tender leaves, green fruit, and flowers are eaten alone as a vegetable or mixed into curries or salads. Flowers cooked with green peas serves as a tonic for weakening hearts. Tender portions serve as cattle fodder, (overeating is said to cause diarrhea). Ripe pods apparently are not eaten. The inner bark can serve as fiber and the white, soft wood not too durable, can be used for...