http://www.sidhhaherbs.blogspot.com
Garcinia Cambogia: A Weight Loss Remedy from the Asian Jungles குடம் புளி
குடம்புளி சமையலில் பொதுவாகச் சுவை கூட்டவும் செர்மானத்திற்கும் பயன்படுத்தப்படுகிறது.[2]. பழத்தோலினின்று தயாரிக்கப்படும் ஒருவித சாறு வாதம் மற்றும் வயிறு உபாதைகளுக்குச் சிறந்த மருந்தாகும்.[3]. ஹோமியோபதி மருத்துவத்தில் குடம்புளியினின்று தயாரிக்கப்படும் மருந்து வயிற்றுப்போக்கிற்கு மிகவும் சிறந்தமருந்தாகும். மரத்தின் பட்டைகளினின்று பெறப்படும் மஞ்சள்நிற கோந்தானது மருத்துவத்தில் பயன்படுகின்றது. உடல் தசைகளை வலுவாக்குவதோடு சர்க்கரை வியாதியை நிவர்த்தி செய்யும் தன்மையையும் குடம்புளி கொண்டுள்ளது. இதில் அடங்கியுள்ள ஹைட்டிராக்சி சிட்ரிக் அமிலம்[4]. இதயம் சம்பந்தமான நோய்களைக் குணமாக்கும் தன்மை படைத்தது. இரத்தத்திலுள்ள கொழுப்பின் அளவைக் குறைக்கவும் குடம்புளி உகந்தது.[5] கால்நடைகளின் வாய் சம்பந்தப்பட்ட நோய்களுக்கும் குடம்புளி மருந்தாகும். உலர்ந்த பழத்தின் சதைப்பகுதியானது தங்கம் மற்றும் வெள்ளியைத் துலக்குவதற்கு பயன்படுகிறது. மேலும் ரப்பர் பாலை கெட்டியாக்குவதற்கும் குடம்புளி பயன்படுகிறது.
In India, the fruit is better known as the Malabar tamarind, kudampuli (in Kerala) and under the name “cambodge.”
Origin of Garcinia Cambogia
This fruit originated in Indonesia, but is grown and cultivated along the Western Ghats of Kerala. Sri Lanka and Malaysia are also well acquainted with the garcinia cambogia.
Garcinia Cambogia Diet
Thе garcinia cambogia diet iѕ ѕo рoрular lаtely bесauѕе mаnу peоplе nоw knоw thаt thiѕ fruіt actѕ аѕ а tоtаllу nаtural aрpеtitе ѕupрrеssаnt. It raiѕeѕ thе levеls оf serоtonin іn thе humаn'ѕ brаin, аnd wе аll knоw thаt ѕеrotоnin cоntrоlѕ оur mооd, stresѕ аnd аppеtіte; аnd аccordіng to manу studieѕ, thе aррetіtе аnd ѕerоtоnin levelѕ arе direсtly relаted. Thuѕ, bу raіsіng theѕе lеvelѕ, уou wіll naturallу hаve lоw appеtitе.
Addіtіоnallу, thе garcinia cambogia extract dоеs nоt lеt thе lіvеr to ѕtоre fatѕ аnd cаrbоhydrаtеѕ іn thе bodу. Mоrеovеr, thankѕ to thіѕ extract, thе dіgеѕtivе ѕуstem brеakѕ dоwn thе fаts аnd carbоhydrateѕ іntо еnеrgу, mеanіng thаt уоur bоdy wіll havе а сonstаnt enеrgу streаm. Thіѕ рlаnt, аs wеll aѕ іtѕ fruіts, haѕ bеen conѕumеd ѕafely fоr уеаrs. Bеfоrе уou buy garcinia саmbiоga, уou muѕt leаrn thаt nоthing іѕ morе еffeсtive thаn mаnаgіng а heаlthy diet аnd regulаr exеrciѕe rеgimen.
Garcinia cambogia is an evergreen tree that grows in tropical Asia. It is also the latest offering in a world of natural weight loss supplements. People who make Garcinia supplements part of their daily routine can lose four pounds a month without exercise.
Called a breakthrough by Doctor Oz, Garcinia extract joins the ranks of other well-known diet supplements like raspberry ketone, green coffee bean extract and caralluma fimbriata. What makes it unique are the many health benefits it provides in addition to appetite suppression.
Availability of Garcinia Cambogia in India
Malabar tamarinds grow exclusively in the south, particularly in Kerala. It’s not uncommon for homes in this region to have such fruit trees and their yard. Kudampuli season is June through August, during the rainy months.
Where to find Garcinia Cambogia in India
You might find fresh fruits during a stroll through the streets of Kerala and in the local markets or pushcarts there. Beyond that, it’s not widely shipped or grown throughout India. You have better luck finding it in its dried, blackened form, or as a nutritional supplement in health food stores.
Checking for Ripeness in Garcinia Cambogia
These fruits are generally green when unripe, and vary in color once ripened as they turn hues of red, orange, yellow and brownish yellow.
What is Garcinia Extract?
Garcinia extract comes from the fruit of the Garcinia cambogia tree. Resembling little pumpkins, the yellow fruit often goes by the name tamarind, gambooge or brindle berry. The fruit is too acidic to eat fresh from the tree, but the extract is used to flavor many Asian dishes.
Through the years, folk medicine has used Garcinia Cambogia to treat joint pain, stomach problems and constipation. Asians recognized long ago the ability of Garcinia to suppress the appetite. Now, thanks to Doctor Oz and other nutrition specialists, the Western world can enjoy the weight loss benefits.
How Does it Curb the Appetite?
Hydroxycitric acid, better known as HCA, is the secret ingredient in Garcinia extract. This acidic ingredient blocks the efforts of citrate lyase, an enzyme that converts sugar to fat. Instead of allowing the body to store fat, it burns excess carbohydrates and speeds metabolism.
During the fat-blocking process, HCA reduces bad cholesterol and lowers triglyceride levels. It also boosts the production of serotonin, a chemical regulator of appetite, mood and sleep. Raised levels of serotonin appease the appetite and halt sugar cravings. They also lift depression and improve mood, which helps emotional eaters get control of their eating.
Does it Cause Any Side Effects?
Since Garcinia cambogia is a relatively new supplement, it has not been examined extensively in clinical studies. The few studies that have been conducted show a lot of promise for HCA supplements. Study participants have lost up to 14 pounds in eight weeks’ time.
Doctor Oz and others believe Garcinia Cambogia to be a safe dietary supplement. Traditional medicine has used the extract for centuries, with no significant problems. Headaches and nausea are the most common side effects, and they are usually quite mild.
As an herbal supplement, Garcinia extract may relate negatively to certain prescription drugs. For this reason, it is important to receive doctor approval before taking the extract. For most people, Garcinia can be an effective way to lose weight and improve health. Combined with exercise and a healthy diet, it can help almost anyone reach their weight loss goals.
குடம்புளி (Garcinia gummi-gutta இலங்கை வழக்கு: கொறுக்காய், சிங்களம்: ගොරකා) என்றஇந்தோனேசியாவைத் தாயகமாகக் கொண்ட தாவரம் கட்டிபரேயீ (Guttiferae) என்ற குடும்பத்தைச் சார்ந்தது. மலபார் புளி மற்றும் காம்போட்ஜ் (கன்னடம்: gambooge,ಕಾಚುಪುಳಿ) என்று அழைக்கப்படும் குடம் புளியானது 'கார்சினியா கம்போஜியோ'(Garcinia cambogia)'[1] என்று தாவரவியலாளர்களால் அறியப்படும் பழநறுமணப் பயிராகும்.
http://www.sidhhaherbs.blogspot.com
குடம்புளி (Garcinia gummi-gutta இலங்கை வழக்கு: கொறுக்காய், சிங்களம்: ගොරකා) என்றஇந்தோனேசியாவைத் தாயகமாகக் கொண்ட தாவரம் கட்டிபரேயீ (Guttiferae) என்ற குடும்பத்தைச் சார்ந்தது. மலபார் புளி மற்றும் காம்போட்ஜ் (கன்னடம்: gambooge,ಕಾಚುಪುಳಿ) என்று அழைக்கப்படும் குடம் புளியானது 'கார்சினியா கம்போஜியோ'(Garcinia cambogia)'[1] என்று தாவரவியலாளர்களால் அறியப்படும் பழநறுமணப் பயிராகும்.
http://www.sidhhaherbs.blogspot.com
(80)